Управляващият орган на оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” публикува за обществено обсъждане индикативната работна програма за 2015 г.

Обучение оперативни програми

Индикативната работна програма предвижда ОП „Иновации и конкурентоспособност” да стартира през месец януари 2015 г. с обявяване на прием по процедура „Подобряване на производствения капацитет на МСП”. Предвижда се процедурата да бъде обявена с три крайни срока за кандидатстване през 2015 г. , като периодът на прием ще бъде не по-малко 6 месеца. Минималният размер на финансовата помощ за 1 проект ще бъде 100 000 лв., а максималният – 1 000 000 лв. Интензитетът на финансовата помощ ще бъде в диапазона 35 % – 70 % , в зависимост от категорията на предприятието и режимът на държавна помощ. Общият предвиден бюджет за финансиране на проектни предложения през 2015 г. ще бъде 150 млн. евро.
През 2015 г. се предвижда последователно да стартират и процедури „Подобряване на енергийната ефективност на предприятията” и „Подкрепа за иновации в предприятията”.
Проектът на индикативна работна програма за 2015 г. можете да изтеглите от тук.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.